INSCHOOL

  Școala Gimnazială Nr. 3 Bălăceanca este parte a proiectului INSCHOOL - Inclusive Schools: Making a Difference for Roma Children finanțat de Consiliul Europei prin intermediul Agenției Împreună.

Școli incluzive. O schimbare pentru copii

  Inclusive Schools: Making a Difference for Roma children" (INSCHOOL) este un program derulat în parteneriat de Uniunea Europeană și Consiliul Europei, având ca obiectiv principal educația de tip incluziv în rândul copiilor, inclusiv copiii de etnie romă. Proiectul a fost lansat în 2017, în 5 țări, printre care și România. 

  Proiectul INSCHOOL se află în a doua etapă  de implementare, cuprinsă între octombrie 2020 și ianuarie 2021. Proiectul se adresează atât politicilor căt și practicilor la nivel educațional din țări precum Cehia, Ungaria, România, Slovacia și Bulgaria

   Proiectul INSCHOOL 

    Workshop-urile cu elevii claselor terminale s-au desfășurat în perioada de pregătire pentru examenul de Evaluare națională pentru asigurarea suportului emoțional de reintegrare și revenire la școală.               Întâlnirile au avut loc atât  la școală cât și on line. Temele principale ale întălnirilor au fost legate de identificarea propriilor trăiri emoționale în perioada pandemiei și revenirea la școală.  Au fost implicați toți actorii de la elevi, cadre didactice, personal auxiliar, la părinți.

Obiectivele trainingului au urmărit:

  1. Dezvoltarea personală și învățarea modurilor de gestionare a emoțiilor (elevi). 
  2. Familiarizarea cu participanții și tehnici de abordare interactive cu elevii (elevi, cadre didactice, părinți).
  3. Deprinderea de tehnici de sprijin colegial , familial si interpersonal (elevi, cadre didactice, părinți)

Proiectul INSCHOOL

Activitățile de mentorat s-au desfășurat atât la școală, sub supravegherea cadrelor didactice la care au participat elevi de gimnaziu și de primar, fără posibilități de conectare în mediul online sau cu o prezență foarte redusă, cât și online. S-a lucrat pe fișe de lucru precum și prin intermediul activităților de joc educativ.

Voluntarii prezenți au susținut activitățile cu toată priceperea și dăruirea. Ne-am distrat și am învățat! Pe data viitoare!

Proiectul INSCHOOL

Pregătirea pentru online este importantă pentru profesori și elevi. Ne-am unit forțele și am terminat cu succes, alături de trainerii de la Școala de valori, câteva sesiuni dedicate platfoemelor online, a resurselor și intrumentelor folositoare procesului educativ. A fost util și  ne-a făcut plăcere șă aflăm lucruri noi, toate, la un click distanță.

Online si offline, ne pregătim pentru tot ce înseamnă și va însemna școala online. Nimeni nu va rămâne în urmă. Împreună pentru fiecare elev! 

Testimoniale

Ce a însemnat experiența INSCHOOL?

Nicoleta Costache

Profesor 

Sesiunile online dedicate Microsoft Teams au fost pentru mine  o experienta placuta si utila, am invatat lucruri noi despre aplicatii interesante pe care planuiesc sa le pun in aplicare cu elevii mei. Trainerii au o pregatire excelenta, disponibili de a oferi explicatii si de a raspunde la intrebari pe tot parcursul sesiunilor.

Eliza

Elev - Voluntar

”A fost prima dată când am devenit profesorii pentru colegii maei. Am înțeles responsabilitatea a ceea ce însemnă să fii profesor.”

Adela Popescu

Profesor

Activitățile propuse de dna psiholog au fost antrenante, benefice pentru elevii din clasele terminale care au putut discuta liber, deschis despre planurile de viitor și despre posibilele cariere;

-discuțiile psiholog-cadre didactice au fost adecvate problemelor reale de la clasa: elevi cu CES, copii cu probleme de adaptare

Ștefania

Elev - voluntar

”Mi-a plăcut ideea de a-mi ajuta colegii de clas și colegii mai mici. M-am bucurat de colaborarea tuturor”

Petruța Manolache

Profesor

”Activitățile susținute în cadrul proiectului INSCHOOL au fost atractive și constructive, atât pentru beneficiari, cât și pentru voluntari. Acestea au fost de mare folos în condițiile date, axându-se pe nevoile elevilor, dar și pe cele ale profesorilor”

Alexandra

Elev - voluntar

”A fost o experiență minunată pentru că am putut transmite mai departe, cunoștințele pe care le-am acumulat la școală.”

Oana Magdalena Cerbanic

Psiholog

Am încheiat cele două săptămâni minunate de participare in calitate de trainer si psiholog in cadrul proiectului "INCLUSIVE SCHOOLS: MAKING A DIFFERENCE FOR ROMA CHILDREN".
Recunosc, cu mare bucurie, că mi-a făcut o mare plăcere și am rămas plăcut impresionată, de modul în care m-au investit, cu interes și participare.

Rareș

Elev

”Este foarte interesant când lucrezi alături de profesori și colegi. Devii și profesor și elev, în același timp.”

Denisa

Ionela Dinu

Profesor învățământ primar

”Activitățile au fost interesante, atât eu cât și elevii, am descoperit resurse interactive online.”

Marius

Elev

”Mi-am revăzut colegii și am recuperat ce nu știam la școală”