Mesaj către comunitatea Școlii Gimnaziale Nr. 3 Bălăceanca


Stimați colegi, părinți, membri ai comunității, 

 
Școala Gimnazială Nr. 3 Bălăceanca este una dintre cele 1391 de școli beneficiare ale Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar - PNRAS. Acest program se desfășoară în perioada 2022-2025 și își propune ca obiective derularea unor activități și investiții destinate combaterii abandonului școlar și părăsirii timpurie a școlii. Am dat startul proiectului prin demararea unor investiții pentru digitalizarea și facilitarea procesului educațional. Am dotat fiecare clasă cu table interactive, laptopuri și am implementat o platformă educațională de tip Catalog Electronic la nivelul ciclului gimnazial de învățământ, care să vină în sprijinul elevilor și profesorilor instituției noastre! În scurt timp vă vom informa cu privire la activitățile extracurriculare pe care le vom desfășura în cadrul proiectului. Până atunci, elevii noștri se bucură de device-urile pe care le-au primit!


Stimați colegi, părinți, membri ai comunității

Dragi elevi,

     În ultima perioadă ne confruntăm cu o criză fără precedent, care ne afectează pe toate planurile. Suspendarea cursurilor este o măsură de protejare a elevilor, părinților și cadrelor didactice care își desfășoară activitatea la Școala Gimnazială nr. 3 Bălăceanca. O criză globală, cu care ne confruntăm toți.

     În acest nou context, trebuie să ne adaptăm pentru a putea continua demersul didactic, ceea ce presupune o schimbare rapidă a modului în care muncim și interacționăm.

     Trecerea la predarea în regim de lucru la distanță este modalitatea de a menține legătura cu școala, de aceea este momentul oportun să dăm dovadă de înțelegere, spirit comunitar și implicare. În același timp, pentru binele nostru și al celor mai vulnerabili, să respectăm indicațiile autorităților.

     Cadrele didactice ale școlii lucrează, pentru a face cât mai ușoară trecerea spre învățarea online, prin diferite aplicații și platforme, astfel încât să traversăm cu bine această perioadă, din punct de vedere al procesului de educație și învățare. În cadrul acestui proces, avem nevoie de susținerea părinților care să supravegheze procesul instructiv-educativ, al elevilor, desfășurat la distanță.

     Este important să continuăm activitatea împreună. Din căminele noastre, să continuăm să lucrăm împreună, pentru a ne rămâne cât mai puțin de recuperat în momentul în care vom putea să reluam activitatea. La reluarea activității, vom recupera ceea ce nu s-a putut realiza online.

     Sunt încredințat că toate cadrele didactice ale școlii, elevii, părinții și membrii comunității locale, acționează responsabil, organizându-se singuri, colaborând și ajutându-i pe ceilalți.

     Toate aceste momente delicate pe care le trăiește poporul roman și întreg globul, nu pot fi trecute decât cu calm, solidaritate și cu respectarea regulilor transmise de autorități.

Cu solidaritate,

Director,

prof. Andrei GALBENU